Tasak kuchenny Cold Steel (seria komercyjna)
Jesteśmy autoryzowanym sprzedawcą
-
Czytaj więcej
Tabela rozmiarów
Cena: 298 zł
B2B
Dostępność od
W magazynie: 20
Termin dostawy: U dostawcy
Ihneď na predajni Nitra
Przewidywana Dostawa:
Opcje dostawy
- DPD - kurier: poniedziałek 03.06.
- InPost - Kurier: poniedziałek 03.06.
- Paczkomat InPost: poniedziałek 03.06.
Registered customers collect points when shopping, which they can then use as currency. You will score so many points for this product. That you are not registered yet? Oops !!
1
Chcete si vyskúšať produkt?
Navštívte našu predajňu v Nitre!
Dostawa od |
Gwarancja wymiany |
Gwarancja zwrotu |
98% |
Ten opis został przetłumaczony maszynowo z oryginalnego tekstu.
Tasak do mięsa to specjalne narzędzie kuchenne przeznaczone do obróbki i krojenia mięsa. Jest to ostra metalowa głowica o prostokątnym kształcie. W porównaniu do noży, tasak do mięsa jest przystosowany do siekania, ale jest również cięższy, co daje mu większą energię kinetyczną. Noże kuchenne Commercial Series to seria fabrycznie produkowanych noży kuchennych zaprojektowanych przez prezesa Cold Steel, Lynna C. Thompsona. Noże te, z ekstremalnie wypolerowanymi ostrzami, są przeznaczone do różnych prac, od rzeźni i masarni, przez kuchnie komercyjne i szefów kuchni, po myśliwych i rybaków oraz kuchnie domowe. Ostrza noży wykonane są z niemieckiej stali 4116. Stal ta jest nierdzewna i łatwa do naostrzenia w celu przywrócenia krawędzi. Rękojeść wykonana jest z dwóch materiałów. Tylna część rękojeści jest wykonana z wytrzymałego polipropylenu, który nadaje nożowi kształt i doskonałe właściwości wytrzymałościowe, a powierzchnia jest pokryta miękkim i elastycznym syntetycznym polimerem Kray-Ex, który zapobiega ślizganiu się rękojeści. Jak prawidłowo traktować nóż do mięsa Zawsze myj noże ręcznie. Gorąca woda i para ze zmywarki są szkodliwe dla noży. Po użyciu umyj je pod bieżącą wodą i wytrzyj do czysta. Zawsze przechowuj noże w stojakach lub pochwach. Wkładaj je ostrzem do góry do stojaka, aby zapobiec stępieniu. Nigdy nie wkładaj noży luzem do szuflady z innymi nożami lub innymi metalowymi przyborami. Podczas pracy zawsze używaj desek wykonanych z miękkich materiałów, takich jak drewno lub plastik. Nieodpowiednie są płyty porcelanowe, szkło, sztuczny lub naturalny kamień. Należy regularnie ostrzyć noże, ponieważ tępe noże mogą być niebezpieczne. Noże można ostrzyć za pomocą osełki, ostrzałki do noży lub osełki. Po użyciu kamienia do ostrzenia, ostrze należy spłaszczyć na skórzanym pasku lub osełce. Idealnie jest korzystać z usług profesjonalnego ostrzarza przynajmniej raz w roku.
Waga (g)
:
672
Materiał uchwytu
:
Kray-Ex
Długość ostrza (mm)
:
218
Długość rękojeści (mm)
:
132
Długość całkowita (mm)
:
350
Tutaj możesz także znaleźć podobne produkty:
Komentarze klientów