Adjustable Angle Pull-Thru Knife Sharpener (3/12) Ostrzałka do noży z regulacją kąta ostrzenia
Jesteśmy autoryzowanym sprzedawcą
-
Czytaj więcej
Tabela rozmiarów
Cena: 121 zł
B2B
Dostępność od
This product is currently not available.
Termin dostawy: Wyprzedane
Ihneď na predajni Nitra
Opcje dostawy
- DPD - kurier: piątek 24.05.
- InPost - Kurier: piątek 24.05.
- Paczkomat InPost: piątek 24.05.
Registered customers collect points when shopping, which they can then use as currency. You will score so many points for this product. That you are not registered yet? Oops !!
Chcete si vyskúšať produkt?
Navštívte našu predajňu v Nitre!
Dostawa od |
Gwarancja wymiany |
Gwarancja zwrotu |
98% |
ADJUSTABLE ANGLE PULL-THRU KNIFE SHARPENER3/12 - 3-STOPNIOWA OSTRZAŁKA DO NÓŻY Z REGULACJĄ KĄTA OSTRZENIA
Ostrzałka do noży kieszonkowych firmy Smith's z regulacją kąta dla gładkich ostrzy i stałym kątem dla ostrzy ząbkowanych. Ostrzałkę możesz wykorzystać na polowaniach, wędkowaniu, ale także w domu.
Główne zalety:
- regulowany węglik: szlifowanie grubne,
- skrzyżowane pręty ceramiczne: szlifowanie wykańczające - 1000
- ceramika lita: cienka
- ostrzenie noży ząbkowanych - 1500
- regulacja kąta szlifowania: 14° - 24°
- miękki antypoślizgowy uchwyt
Sposób użycia:
- postaw ostrzałkę na twardej i płaskiej powierzchni
- musisz trzymać szlifierkę za gumowy uchwyt, aby chronić palce i zapobiec urazom
- do grubnego ostrzenia noży należy użyć węglika po lewej stronie
- do precyzyjnego ostrzenia noży z ostrzem gładkim użyj ceramicznych prętów po prawej stronie – wygładzi i wykończy krawędź tnącą
- pociągnij do siebie, lekko dociskając między ceramicznymi ostrzami ząbkowaną krawędź tnącą.
Ustawienie kąta szlifowania:
- Wciśnij przycisk i ustaw kąt ostrzenia, rys. 1
- do zestawu noży kuchennych 14° -20°
- do noży outdoorowych i taktycznych 20°-24°
Procedura ostrzenia noży o gładkim ostrzu:
- włóż ostrze noża do skrzyżowania w kształcie V zgodnie z rys. 2 i delikatnie przechyl końcówkę ostrza w dół
- przeciągnij krawędź noża przez szczelinę od rękojeści do czubka ostrza zgodnie z rys. 3
- zmniejsz nacisk na ostrze podczas szlifowania
Procedura ostrzenianoży z ząbkowanym ostrzem:
- włóż ostrze noża do skrzyżowania w kształcie V oznaczonego SERRATED
- przeciągnij ząbkowane ostrze noża przez szczelinę od rękojeści do czubka ostrza i pozwól ostrzu poruszać się w górę i w dół, gdy poszczególne zęby przechodzą wzdłuż ceramicznych segmentów szlifierskich, aż naostrzyż nóż czyli około 8-10 razy
- delikatnie naciskaj ostrze podczas szlifowania
Konserwacja:
Po użyciu wyczyść osełkę ściereczką lub miękką szczotką, nigdy nie spłukując wodą. Przechowywać w suchym miejscu.
Tutaj możesz także znaleźć podobne produkty:
Komentarze klientów