Nóż z ostrzem stałym Cold Steel Commercial Series Scalper
Jesteśmy autoryzowanym sprzedawcą
-
Czytaj więcej
Tabela rozmiarów
Cena: 140 zł
B2B
Dostępność od
W magazynie: 14
Termin dostawy: U dostawcy
Ihneď na predajni Nitra
Przewidywana Dostawa:
Opcje dostawy
- DPD - kurier: środa 05.06.
- InPost - Kurier: środa 05.06.
- Paczkomat InPost: środa 05.06.
Registered customers collect points when shopping, which they can then use as currency. You will score so many points for this product. That you are not registered yet? Oops !!
Chcete si vyskúšať produkt?
Navštívte našu predajňu v Nitre!
Dostawa od |
Gwarancja wymiany |
Gwarancja zwrotu |
98% |
Ten opis został przetłumaczony maszynowo z oryginalnego tekstu.
Skalper to kształt noża oparty na nożu backwoodsmana do przetwarzania żywności. Jest to nóż uniwersalny z naciskiem na wydajność krojenia. Noże kuchenne z serii Commercial to masowo produkowane noże kuchenne zaprojektowane osobiście przez prezesa Cold Steel, Lynna C. Thompsona. Noże z ekstremalnie wypolerowanymi ostrzami są przeznaczone dla wszystkich, od rzeźników w rzeźniach, przez profesjonalnych szefów kuchni w kuchniach komercyjnych, po myśliwych, wędkarzy i entuzjastycznych kucharzy w kuchniach domowych. Ostrza noży wykonane są z niemieckiej stali 4116. Stal ta jest nierdzewna i łatwa do naostrzenia w celu przywrócenia krawędzi. Rękojeść wykonana jest z dwóch materiałów. Tylna część rękojeści wykonana jest z wytrzymałego polipropylenu, który nadaje nożowi kształt i doskonałe właściwości wytrzymałościowe. Powierzchnia rękojeści pokryta jest miękkim i elastycznym polimerem syntetycznym Kray-Ex, który zapobiega ślizganiu się rękojeści. Jak prawidłowo myć nóż do mięsa? Noże należy zawsze myć ręcznie. Gorąca woda i para ze zmywarki są szkodliwe dla noży. Po użyciu umyj je pod bieżącą wodą i wytrzyj do czysta. Zawsze przechowuj noże w stojakach lub pochwach. Wkładaj je ostrzem do góry do stojaka, aby zapobiec stępieniu. Nigdy nie wkładaj noży luzem do szuflady z innymi nożami lub innymi metalowymi przyborami. Podczas pracy zawsze używaj desek wykonanych z miękkich materiałów, takich jak drewno lub plastik. Nieodpowiednie są płyty porcelanowe, szkło, sztuczny lub naturalny kamień. Należy regularnie ostrzyć noże, ponieważ tępe noże mogą być niebezpieczne. Noże można ostrzyć za pomocą osełki, ostrzałki do noży lub osełki. Po użyciu kamienia do ostrzenia, ostrze należy spłaszczyć na skórzanym pasku lub osełce. Idealnie jest korzystać z usług profesjonalnego ostrzarza przynajmniej raz w roku.
Waga (g)
:
159
Materiał uchwytu
:
Kray-Ex
Długość ostrza (mm)
:
165
Długość rękojeści (mm)
:
133
Długość całkowita (mm)
:
298
Tutaj możesz także znaleźć podobne produkty:
Komentarze klientów